Vi får aldri nok av sjokolade

Liker du sjokolade? Det gjorde i hvert fall de som deltok på filmen Sjokolade og deretter sjokoladekurset på Rica Nidelven Hotell, lørdag 3.mai.
IMG_5761
Sjokolade er en herlig romantisk komedie som tar oss med til en liten fransk landsby. Der blir innbyggerne sterkt provosert da en mor og datter åpner en sjokoladebutikk midt i fastetiden. Filmen er en godbit som tar oss med på en smakfull reise der sjokolade går fra å være en synd blant innbyggerne til å bli en folkefavoritt for alle. Filmen viser sjokoladens kreative verden hvor absolutt alle kan finne sin favoritt, enten den er herlig søt eller mørk og bitter.

IMG_5799
”Sjokolade” er en engangsvisning under Kosmorama hvor seerne også hadde en spesiell mulighet til å bli med på konditorikurs og lære seg å lage herlige sjokoladeretter. Konditorkurset ble holdt av konditor Sasithon June Thongphueng, og det ble laget desserter som setter alle smaksløker på spiss. Blant annet ble det vist hvordan man lager sjokolade-mousse og sjokoladefondant, samt ganache- og marispankuler. De sjokoladeelskende deltakerne var også mer enn glad for å få en rekke smaksprøver underveis i form av sjokoladerører og sjokoladekuler som smeltet på tunga. Dermed var det godt humør og veldig fornøyde deltakere som dro fra Rica Nidelven hotell med smaken av sjokolade fremdeles på tunga og med goodiebags fylt med nylaget sjokolade.

IMG_5777
Kosmorama-uken har bare én dag igjen, og denne smakfulle kulinariske opplevelsen var en herlig tyvstart på lørdagskvelden. Filmen er ikke bare godteri for øyet, men også en fin appetittvekker som gjør at man får vann i munnen.

Skrevet av Vilde Hagestande og Pernille Evjen

Kommentarfunksjonen er stengt.